Treat performance and beauty

Personlig träning och kostrådgivning

Treat performance & beauty kan erbjuda dig personlig träning i kombination med kostrådgivning och LPG-behandling. Kontakta oss på info@lpgtreat.se eller ring Rosanne på 0703 - 049 557 samt Annakarin på 0733 - 574 117 för mer information.
Rosanne Lantz och Annakarin Johansson

5 snabba tips

Inomhus eller utomhusträning?

Varför välja? ;-) Vi erbjuder både träning inomhus och utomhus i grupp eller personligt anpassad. Ibland kan det rent av vara variationen som ger en kick i sig. Det viktiga är att hitta det som passar en själv för att på så sätt hitta glädjen i träningen. Men du, var inte rädd för att prova något nytt!

Dragremmar eller inte?

Här finns inget ja eller nej utan det beror helt enkelt på vad man är ute efter. För ”vardagsmotsionären” är dragremmar absolut inget som behövs. Utan det är tvärtom ett bra sätt att stärka både greppstyrka och underarmar. Är man däremot ute efter att bygga muskler och kör riktigt tungt på gymmet kan det vara ett bra hjälpmedel för att få bättre kontakt med de stora muskelgrupperna. Men kör utan också!

Behöver verkligen löpare styrketräna?

Ja, för att kroppen ska klara med den belastningen det innebär att löpa men även för att optimera sina resultat. Särskilt bålstyrka är viktigt.

Vad ska jag äta efter träning?

Här finns tyvärr inte heller något allmänt svar. Det beror helt på vad du har för målsättning med träningen (viktnedgång, vikuppgång etc.) samt hur ofta och hur hårt du kör. En grundregel är ändå att försöka få i sig protein och snabba kolhydrater efter träningen. Det kan till exempel vara en frukt och ett glas mjölk.

Vilken träning är bäst för viktnedgång?

Ofta sammanknippar man just konditionsträning med viktnedgång vilket till viss del naturligtvis är rätt. Men det man inte bör glömma bort är att muskler förbrukar mycket energi, även i vila. Det betyder att vill man öka sin energiomsättning (vilket man vill när man ska gå ner i vikt) så bör man vara väldigt rädd om sin muskelmassa och gärna lägga på sig lite mer muskler. Därför är en kombination av styrke- och konditionsträning bäst för en långsiktig och bestående viktnedgång.

Har du frågor?
Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss om du har frågor kring kost, träning och hälsa.
Kontakta oss
Annakarin Johansson
Friskvårdskonsulent
Mobil: 0733 - 574 117
Rosanne Lantz
Friskvårdskonsulent
Mobil: 0703 - 049 557
CMC-Fitness
Värmdövägen 729
132 35 Saltsjö-boo
Treat preformance and beauty